Voxer, projectontwikkelaar Hoefloo in beroep tegen gemeente Laren

Het ’gat van Laren’ waarop Hoefloo Estate had moeten verrijzen, wordt voorlopig nog niet opgevuld. Laren heeft het bezwaar van projectontwikkelaar Voxer tegen het intrekken van de vergunning ongegrond verklaard en het is nog onduidelijk of Voxer in beroep gaat.

Laren trok begin dit jaar de omgevingsvergunning voor het bouwen van vijf appartementen aan Hoefloo 20a in, omdat er al minimaal een half jaar geen bouwwerkzaamheden op het terrein waren verricht. Laren heeft naar eigen zeggen de projectontwikkelaar uit Huizen hiervoor meerdere keren gewaarschuwd. Bovendien wil Laren niet langer meewerken aan de bouw van appartementen op deze plek. Volgens het huidige bestemmingsplan is slechts de bouw van een villa mogelijk.

Voxer tekende bezwaar aan, maar dat bezwaar verklaarde Laren deze zomer ongegrond. De gemeente vindt de (financiële) belangen van Voxer minder zwaar wegen dan het algemeen belang en het belang van de omwonenden die al sinds 2009 tegen een bouwput aankijken. Bovendien heeft de projectontwikkelaar volgens Laren niet duidelijk kunnen maken dat de bouwwerkzaamheden nu wel op korte termijn hervat zullen worden.

Eerder ving Voxer bij de rechtbank ook al bot. De termijn om in beroep te gaan tegen de beslissing op bezwaar van de gemeente loopt volgende week af. Rob Geerlings, een van de eigenaren van Voxer, zegt net terug te zijn van vakantie en niet te weten hoe de zaken ervoor staan. Hij belooft het uit te zoeken, maar is later niet meer bereikbaar.

Gaat Voxer niet in beroep, dan wordt het intrekken van de omgevingsvergunning definitief en is het bouwen van een appartementencomplex op deze locatie niet meer mogelijk. Wel mag de projectontwikkelaar een villa bouwen op het terrein. Hiervoor moet dan een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Of de al gebouwde parkeergarage dan kan blijven bestaan is de vraag. Bron: Gooi- en Eemlander

U bevindt zich hier:       Home » Voxer, projectontwikkelaar Hoefloo in beroep tegen gemeente Laren

Pin It on Pinterest

Share This