Noud Bijvoet (D66): ‘Dualisme is dood in Laren’

24 jan, 2018 | Politiek | 0 Reacties

LAREN – Noud Bijvoet stelt zich de komende verkiezingen niet meer beschikbaar. “Vier jaar in de oppositie is keihard werken en je bereikt nauwelijks iets”, vat hij zijn besluit samen. De Laarder blijft zich nog wel voor D66 inzetten.

Volgens Bijvoet heeft Larens Behoud het in Laren voor het zeggen. “Van dualisme is geen sprake. Larens Behoud en VVD bepalen van tevoren hoe en wat er gebeurt.” En hoewel het CDA ook deel uitmaakt van de coalitie heeft deze partij volgens Bijvoet nauwelijks wat in de melk te brokkelen.
“Het dualisme (de raad stelt kaders c.q. bepaalt het beleid en het college van B en W voert het uit) werkt voor geen meter. Dat is door professor Douwe Jan Elzinga (hij was onder meer voorzitter van de commissie-Elzinga, de staatscommissie voor Dualisme en Lokale Democratie, red.) bevestigd.” Samen met partijgenoot Nico Wegter diende Bijvoet talloze moties en amendementen in. “Maar je kunt zeggen wat je wilt, er is niks mee bereikt. Het waren vier jaren met meest alleen mislukkingen. Alleen op het gebied van duurzaamheid hebben we na lang trekken en sleuren wat bereikt. Het dualisme is dood in Laren.”

Bron: Laarder Courant

Foto Gemeente Laren

U bevindt zich hier:       Home » Noud Bijvoet (D66): ‘Dualisme is dood in Laren’

Pin It on Pinterest

Share This