Parkeerterrein Hein Keverweg weer open

Het openbare parkeerterrein aan de Hein Keverweg, bij Singer Laren, is weer opengesteld. Wethouder Ton Stam en Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren, verrichtten vanmiddag gezamenlijk de openingshandeling.

Singer Laren realiseert een nieuw, duurzaam theater. De gemeente Laren vernieuwt het aangrenzend gebied en pakt de gehele buitenruimte en de wegen rondom Singer aan. De oplevering van het parkeerterrein is een eerste stap in deze gebiedsreconstructie.

De werkzaamheden in de openbare ruimte sluiten naadloos aan bij de bouw van het nieuwe theater. Naar verwachting is het totale project in het najaar van 2017 afgerond.

Waterberging
Onder het openbare parkeerterrein is een grote waterberging gerealiseerd. Deze fungeert als overstort voor een geavanceerd infiltratiestel dat rondom Singer Laren en in de omliggende straten wordt aangebracht. Deze waterberging is één van de maatregelen die de gemeente Laren in de openbare ruimte treft om wateroverlast bij hevige regenval in de toekomst te voorkomen.

Wonen in Laren: Wij zijn zeer verheugd over het vernieuwde parkeerterrein. Een uitkomst voor ondernemers en hun werknemers rondom de Naarderstraat. Er is daar ’s ochtends altijd plek en de winkels zijn vanaf deze parkeerplek ook prima te belopen. Gelukkig is de parkeerplaats ruim opgezet en blijft er voldoende ruimte over voor Singerbezoekers en winkelend publiek.”

Algemeen directeur Evert van Os, Singer Laren: “We zijn zeer verheugd dat er na al die jaren een definitief parkeerterrein is voor de bezoekers van Laren en Singer in het bijzonder. Dit zeg ik mede namens alle omwonenden van Singer Laren. Dit mooie parkeerterrein nodigt zeer uit om Singer Laren te bezoeken en te komen genieten van ons diverse culturele aanbod. Dit is een prachtige eerste stap in de oplevering van de nieuwbouw van Singer en omliggende buitenruimte.”

Wethouder Ton Stam: “Ik vind de parkeerplaats een echte aanwinst: het terrein is groen, en goed verlicht. Ik ben er trots op dat we het parkeerterrein in goed overleg met omwonenden hebben kunnen realiseren. De reconstructie van de gehele buitenruimte en omliggende wegen, inclusief de aanleg van de infiltratievoorzieningen, ligt goed op schema. Ik kijk uit naar het eindresultaat.”

foto: Studio Kastermans

Pin It on Pinterest

Share This